Toestemming – Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk de Singel – Nieuwendijk

Welkom op de website van onze Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk De Singel

Op deze website kunt u allerlei specifieke informatie vinden over zowel onze praktijk als over de apotheek.

Verder kunt u hier ook veel algemene gezondheidsinformatie vinden, met name de site van thuisarts.nl raden wij u aan. Wij nodigen u van harte uit om alles eens op uw gemak door te lezen.

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van huisartsenpraktijk "de Singel".

B.M.H.M. Vijgen, apotheekhoudend huisarts


COVID (BOOSTER) VACCINATIE

Op het moment worden de eerste mensen met een verhoogd risico op complicaties al opgeroepen en gevaccineerd door de GGD. Deze risico groep is dezelfde groep als de griep risico groep. Ik heb mijn best gedaan om een zelfde aantal covid vaccinaties te krijgen als griepvaccinaties met het idee om ze dan in dezelfde sessie meteen te zetten, maar daar werkt de GGD helaas niet aan mee. Het gaat nu derhalve als volgt:

  • 60+: uitnodigingen worden verstuurd via de GGD. U kan dan met die brief een afspraak maken bij de GGD om dan vervolgens daar een vaccinatie te halen. Als u denkt niet mobiel te zijn, lees dan hieronder verder.
  • 12-60 jaar met een risico (griep) indicatie: krijgen een uitnodiging via ons, de huisartspraktijk. Met die brief kan u dan vervolgens een afspraak maken bij de GGD om dan vervolgens daar een vaccinatie te halen. Als u denkt niet mobiel te zijn, lees dan hieronder verder. U krijgt deze brief eind september/begin oktober.
  • De niet mobiele (ouderen): deze groep wordt automatisch via ons , de huisartspraktijk, geselecteerd en krijgt dan thuis de griep en covid vaccinaties tegelijk toegediend. Dit zal gaan gebeuren in de eerste 2 weken van oktober, u kan dan dus een visite van de assistent verwachten en dan wordt u thuis gevaccineerd. Wij nemen van te voren contact met u op om dit te plannen. Er is slechts een beperkt aantal vaccinaties voor de niet mobiele groep beschikbaar, dus we zullen deze vaccinaties echt reserveren voor de niet mobiele mensen.

GRIEP EN PNEUMONCOCCEN VACCINATIES

Zoals u gewend bent krijgt u de komende weken de uitnodiging voor deze vaccinaties, via de huisartspraktijk, in de bus. De data en tijden zijn dit jaar:

  • Maandag 24 oktober, 1500-1800
  • Vrijdag 28 oktober, 1500-1800

Locatie: de Tavenu, tegenover de huisartspraktijk.

Enkel een vaccinatie op vertoon van uw uitnodigingsbrief, dus neem deze mee!

Zoals hierboven al vermeld staat zullen de niet mobiele (ouderen) automatisch worden benaderd en krijgen zij de griep vaccinatie gecombineerd met covid vaccinatie in de eerste weken van oktober.


Let op: Vanwege de stijging in corona infecties zijn de huisregels mbt het coronavirus weer aangescherpt. Lees hier verder: https://www.huisartsenpraktijkdesingel.nl/coronavirus/


Nieuwe service in de apotheek: de herhaalservice!

Voor mensen die al langere tijd dezelfde medicatie gebruiken, is er nu de automatische herhaalservice. We herhalen uw medicatie dan elke 3 maanden automatisch en u krijgt bericht wanneer uw medicijnen klaar staat. Zo hoeft u dus niet meer zelf uw medicatie elke 3 maanden opnieuw aan te vragen.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden


Nieuw in onze praktijk: patiëntenportaal.

Vanaf heden kunt u uw eigen huisartsendossier inzien. Indien u hier gebruik van wilt maken, dan kunt u zich hier aanmelden.

Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk de Singel
Singel 16E 4255 HD Nieuwendijk

Toestemming

Elektronisch medische gegevens delen

Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen u krijgt. Uw apotheker registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent.
Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk Schakelpunt).
Voor een heldere uitleg over het LSP kunt u hieronder het filmpje bekijken van VZVZ.

Maakt uw huisarts of apotheek gebruik van het LSP? Dan zal hij of zij u om toestemming vragen om uw gegevens beschikbaar te stellen via dit netwerk. Na uw toestemming meldt uw zorgverlener uw gegevens aan bij het LSP door uw burgerservicenummer (BSN) door te geven.

Een andere zorgverlener kan dan uw gegevens opvragen als dat nodig is voor uw behandeling. Het LSP zoekt aan de hand van uw Burgerservicenummer welke zorgverleners gegevens over u beschikbaar hebben gesteld. Als er gegevens beschikbaar zijn, kan de zorgverlener deze opvragen en inzien.

In het netwerk staat alleen uw BSN vermeld en welke huisarts en apotheek gegevens over u beschikbaar hebben. Uw medische gegevens worden dus niet opgeslagen in het LSP.

Het LSP is opgedeeld in ongeveer veertig regio’s. Alle huisartsenposten, huisartsen en apotheken, die gebruikmaken van het LSP, zijn ingedeeld in één van deze regio’s en kunnen zich eventueel bij een andere regio aansluiten. Binnen zo’n regio wisselen zorgverleners gegevens met elkaar uit. Voor ziekenhuizen is een uitzondering gemaakt. Zij hebben vaak patiënten die uit meerdere regio’s komen en kunnen daarom met meerdere regio’s gegevens uitwisselen.Patiënten merken in principe niets van de regio-indeling, tenzij ze ook bij zorgverleners uit andere regio’s komen. Dan kan het voorkomen dat gegevens niet kunnen worden opgevraagd. Via de kunt u zien in welke regio of regio’s uw zorgverlener gegevens kan uitwisselen.

Wilt u dat zorgverleners uw medische gegevens elektronisch kunnen delen? Dan kunt u hiervoor mondeling toestemming geven als uw huisarts of apotheker daarom vraagt. Daarnaast kunt u het formulier uitprinten, invullen en inleveren bij uw zorgverlener. Ook kunt u uw toestemming online regelen op www.volgjezorg.nl. Het kan zijn dat meerdere zorgaanbieders gegevens over u hebben die ze willen delen. Geeft u dan bij elke zorgaanbieder uw toestemming. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken.

Bekijk de Voorlichtingsfolder Volgjezorg

Het formulier downloaden en uitprinten? Download het formulier.