Veelgestelde vragen – Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk de Singel – Nieuwendijk

Welkom op de website van onze Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk De Singel

Op deze website kunt u allerlei specifieke informatie vinden over zowel onze praktijk als over de apotheek.

Verder kunt u hier ook veel algemene gezondheidsinformatie vinden, met name de site van thuisarts.nl raden wij u aan. Wij nodigen u van harte uit om alles eens op uw gemak door te lezen.

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van huisartsenpraktijk "de Singel".

B.M.H.M. Vijgen, apotheekhoudend huisarts


Handige service in de apotheek: de herhaalservice!

Voor mensen die al langere tijd dezelfde medicatie gebruiken, is er nu de automatische herhaalservice. We herhalen uw medicatie dan elke 3 maanden automatisch en u krijgt bericht wanneer uw medicijnen klaar staat. Zo hoeft u dus niet meer zelf uw medicatie elke 3 maanden opnieuw aan te vragen.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden


Handig in onze praktijk: patiëntenportaal.

Vanaf heden kunt u uw eigen huisartsendossier inzien. Indien u hier gebruik van wilt maken, dan kunt u zich hier aanmelden.

Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk de Singel
Singel 16E 4255 HD Nieuwendijk

Veelgestelde vragen

Ik wil graag een gezondheidsverklaring of een keuring. Kan mijn eigen huisarts die geven?

Voor een medische verklaring of een medische keuring kunt u terecht bij een andere arts dan uw eigen huisarts. Uw eigen huisarts mag in principe geen verklaringen of keuringen voor eigen patienten opstellen. Dus ook geen “ziektebriefje voor de werkgever”. Dat is niet omdat het teveel moeite is, maar omdat deze taak is ondergebracht bij de ARBO arts. De eigen huisarts van de patiënt mag dit niet doen!

Hoe kom ik aan een verwijsbrief?

Een verwijsbrief wordt geschreven door uw huisarts. Graag hiervoor altijd een afspraak maken op het spreekuur.

 

Hoe moet ik het regelen als mijn vader/moeder naar het verpleeghuis wil?

Tegenwoordig kun je je niet meer rechtstreeks laten inschrijven bij bejaardenhuis of verpleeghuis. Er moet eerst een indicatie komen. Het CIZ (Centraal Indicatiestelling Zorg) verzorgt deze indicatie. Daarna is het afhankelijk van indicatie, urgentie en beschikbaarheid hoe snel men een plaats kan krijgen. Het CIZ vraagt wel medische gegevens op bij de huisartsen, maar de huisartsen hebben verder geen invloed op de snelheid van plaatsing. Kijk bij adressen voor het telefoonnummer van het CIZ.

 

Kan de huisarts mijn afspraak in het ziekenhuis vervroegen?

Als de huisarts vindt dat uw probleem met voorrang moet worden bekeken, dan kan hij/zij in het ziekenhuis een spoedafspaak maken. Daartoe dient hij wel te overleggen met de specialist om deze spoedinvulling te verantwoorden. Voor alle overige klachten die minder spoedeisend, maar wel hinderlijk zijn, heeft de huisarts geen invloed op de wachtlijsten van de ziekenhuizen. U kunt wel contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Deze heeft een speciale helpdesk die kan bemiddelen in wachttijden. Ook kunnen zij eventueel in een ander ziekenhuis een snellere afspraak maken.

 

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar en uw aanvullende polis wat er wordt vergoed. Daarnaast verandert deze lijst ook per verzekeringstermijn. Derhalve is het volgens ons altijd raadzaam om even te bellen met uw eigen zorgverzekeraar bij twijfel. Dit om teleurstellingen en irritaties in de toekomst te voorkomen. Alle gangbare ingrepen, medicijnen en behandelingen en de reguliere huisartsenzorg vallen onder het basispakket.