Reizigersadvies – Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk de Singel – Nieuwendijk

Welkom op de website van onze Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk De Singel

Op deze website kunt u allerlei specifieke informatie vinden over zowel onze praktijk als over de apotheek.

Verder kunt u hier ook veel algemene gezondheidsinformatie vinden, met name de site van thuisarts.nl raden wij u aan. Wij nodigen u van harte uit om alles eens op uw gemak door te lezen.

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van huisartsenpraktijk "de Singel".

B.M.H.M. Vijgen, apotheekhoudend huisarts


COVID (BOOSTER) VACCINATIE

Op het moment worden de eerste mensen met een verhoogd risico op complicaties al opgeroepen en gevaccineerd door de GGD. Deze risico groep is dezelfde groep als de griep risico groep. Ik heb mijn best gedaan om een zelfde aantal covid vaccinaties te krijgen als griepvaccinaties met het idee om ze dan in dezelfde sessie meteen te zetten, maar daar werkt de GGD helaas niet aan mee. Het gaat nu derhalve als volgt:

  • 60+: uitnodigingen worden verstuurd via de GGD. U kan dan met die brief een afspraak maken bij de GGD om dan vervolgens daar een vaccinatie te halen. Als u denkt niet mobiel te zijn, lees dan hieronder verder.
  • 12-60 jaar met een risico (griep) indicatie: krijgen een uitnodiging via ons, de huisartspraktijk. Met die brief kan u dan vervolgens een afspraak maken bij de GGD om dan vervolgens daar een vaccinatie te halen. Als u denkt niet mobiel te zijn, lees dan hieronder verder. U krijgt deze brief eind september/begin oktober.
  • De niet mobiele (ouderen): deze groep wordt automatisch via ons , de huisartspraktijk, geselecteerd en krijgt dan thuis de griep en covid vaccinaties tegelijk toegediend. Dit zal gaan gebeuren in de eerste 2 weken van oktober, u kan dan dus een visite van de assistent verwachten en dan wordt u thuis gevaccineerd. Wij nemen van te voren contact met u op om dit te plannen. Er is slechts een beperkt aantal vaccinaties voor de niet mobiele groep beschikbaar, dus we zullen deze vaccinaties echt reserveren voor de niet mobiele mensen.

GRIEP EN PNEUMONCOCCEN VACCINATIES

Zoals u gewend bent krijgt u de komende weken de uitnodiging voor deze vaccinaties, via de huisartspraktijk, in de bus. De data en tijden zijn dit jaar:

  • Maandag 24 oktober, 1500-1800
  • Vrijdag 28 oktober, 1500-1800

Locatie: de Tavenu, tegenover de huisartspraktijk.

Enkel een vaccinatie op vertoon van uw uitnodigingsbrief, dus neem deze mee!

Zoals hierboven al vermeld staat zullen de niet mobiele (ouderen) automatisch worden benaderd en krijgen zij de griep vaccinatie gecombineerd met covid vaccinatie in de eerste weken van oktober.


Let op: Vanwege de stijging in corona infecties zijn de huisregels mbt het coronavirus weer aangescherpt. Lees hier verder: https://www.huisartsenpraktijkdesingel.nl/coronavirus/


Nieuwe service in de apotheek: de herhaalservice!

Voor mensen die al langere tijd dezelfde medicatie gebruiken, is er nu de automatische herhaalservice. We herhalen uw medicatie dan elke 3 maanden automatisch en u krijgt bericht wanneer uw medicijnen klaar staat. Zo hoeft u dus niet meer zelf uw medicatie elke 3 maanden opnieuw aan te vragen.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden


Nieuw in onze praktijk: patiëntenportaal.

Vanaf heden kunt u uw eigen huisartsendossier inzien. Indien u hier gebruik van wilt maken, dan kunt u zich hier aanmelden.

Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk de Singel
Singel 16E 4255 HD Nieuwendijk

Reizigersadvies

De huisartsen zijn gestopt met reizigersadvisering.
Voor vragen en adviezen verwijzen wij u naar Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvies (LCR).
Het Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvies geeft globale en algemene informatie over de risico’s bij reis en verblijf in (sub) tropische gebieden en over maatregelen die je als reiziger daar tegen kunt nemen.

Voor meer informatie en een gedetailleerd persoonlijk advies over vaccinaties, malariaprofylaxe en andere maatregelen vind u op de site van de LCR. www.lcr.nl