Apotheek – Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk de Singel – Nieuwendijk

Welkom op de website van onze Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk De Singel

Op deze website kunt u allerlei specifieke informatie vinden over zowel onze praktijk als over de apotheek.

Verder kunt u hier ook veel algemene gezondheidsinformatie vinden, met name de site van thuisarts.nl raden wij u aan. Wij nodigen u van harte uit om alles eens op uw gemak door te lezen.

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van huisartsenpraktijk "de Singel".

B.M.H.M. Vijgen, apotheekhoudend huisarts


Nieuwe service in de apotheek: de herhaalservice!

Voor mensen die al langere tijd dezelfde medicatie gebruiken, is er nu de automatische herhaalservice. We herhalen uw medicatie dan elke 3 maanden automatisch en u krijgt bericht wanneer uw medicijnen klaar staat. Zo hoeft u dus niet meer zelf uw medicatie elke 3 maanden opnieuw aan te vragen.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden


Nieuw in onze praktijk: patiëntenportaal.

Vanaf heden kunt u uw eigen huisartsendossier inzien. Indien u hier gebruik van wilt maken, dan kunt u zich hier aanmelden.

Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk de Singel
Singel 16E 4255 HD Nieuwendijk

Apotheek

Algemeen

De huisartsenpraktijk te Nieuwendijk is een apotheekhoudende praktijk. Dit betekent dat u via onze praktijk uw medicijnen kan verkrijgen of bestellen. Dit geldt zowel voor de medicijnen die uw eigen huisarts heeft voorgeschreven, als voor de recepten die de specialist of een andere arts u heeft gegeven. Ook zijn er geneesmiddelen te verkrijgen waarvoor geen recept nodig is, de zogenaamde zelfzorgmiddelen. Deze medicatie kunt u aan de balie kopen.

Openingstijden

Geopend op werkdagen van 08:00 en 12:30 uur en van 13:30 uur -17:00 uur.

Gesloten op werkdagen van 12:30 uur – 13:30 uur.

Voor het ophalen van recepten en voor het aanvragen van een nieuw recept kunt u dus op deze tijden terecht.

Nieuwe medicatie

Als u op spreekuur bent geweest en de huisarts heeft u medicatie voorgeschreven, kunt u die veelal direct bij de balie meenemen. Is een medicijn niet op voorraad, dan wordt het besteld en kunt u het veelal nog de volgende werkdag tussen 13:30 en 17:00 uur komen ophalen. Ook kunt u terecht voor recepten, die zijn uitgeschreven door andere artsen. Indien voorradig, dan streven wij ernaar om uw recept meteen klaar te maken en mee te geven. Indien het erg druk is en het recept is niet direct spoedeisend, dan kan het voorkomen dat we u vriendelijk verzoeken om het recept later op te komen halen. Voor elk medicijn wat wij uitgeven is het wettelijk vereist dat er een recept is uitgeschreven. Vraag uw behandelend specialist daarom altijd om een recept, ook als dit een herhaling betreft!

Herhaalmedicatie

Wilt u uw voorgeschreven medicatie laten herhalen, dan kunt u dit doen door het lege doosje (bij meerdere doosjes deze graag bundelen) met goed leesbaar etiket in de herhaalbrievenbus bij de praktijk te deponeren. Wij adviseren u dit tijdig te doen, niet op het laatste moment! Als u dit doet voor 11:00 uur dan kunt u de medicijnen twee werkdagen later na 13:30 uur komen afhalen. Later ophalen bij herhaalmedicatie is noodzakelijk om de wettelijk voorgeschreven controles door de huisartsen en assistentes in acht te kunnen nemen. Verder voorkomt het teleurstelling als de groothandel uw medicijn dezelfde dag niet kon leveren. Rechtsboven op het etiket staat of u uw medicijn nog kunt laten herhalen. Is het recept verlopen, dan kunt u het toch gewoon in de doos inleveren. De huisarts zal uw recept dan bekijken en opnieuw beslissen over de voortzetting van het gebruik van het medicijn. Meestal wordt het recept opnieuw voor een aantal maal herhaald. Soms echter zal de huisarts u daarover opbellen of vragen om op het spreekuur te komen om hierover te praten of beslissen alsnog aanvullend onderzoek te doen.

U kunt uw medicijnen ook elektronisch via deze website herhalen, zodat u niet meer met de lege doosjes naar de praktijk hoeft te komen. Klik daarvoor hier op het kopje herhaalrecepten en volg nauwgezet de instructies. Ook hiervoor geldt dat als u dit doet voor 11:00 uur, u de medicijnen twee werkdagen na 13:30 uur kan ophalen.
Vanaf heden is het ook mogelijk om herhaalmedicatie aan te vragen via het patiëntenportaal. 

Hulpmiddelen

Vanaf 1 januari 2022 gaat de levering van uw hulpmiddelen zoals diabetesmateriaal, incontinentiematieriaal, verbandmiddelen en drinkvoeding voor een aantal zorgverzekeringen veranderen, dit gaat via Benu Direct. Patienten die hier gebruik van maken zijn hierover geinformeerd.