Coronavirus – Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk de Singel – Nieuwendijk

Welkom op de website van onze Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk De Singel

Op deze website kunt u allerlei specifieke informatie vinden over zowel onze praktijk als over de apotheek.

Verder kunt u hier ook veel algemene gezondheidsinformatie vinden, met name de site van thuisarts.nl raden wij u aan. Wij nodigen u van harte uit om alles eens op uw gemak door te lezen.

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van huisartsenpraktijk "de Singel".

B.M.H.M. Vijgen, apotheekhoudend huisarts


Nieuwe service in de apotheek: de herhaalservice!

Voor mensen die al langere tijd dezelfde medicatie gebruiken, is er nu de automatische herhaalservice. We herhalen uw medicatie dan elke 3 maanden automatisch en u krijgt bericht wanneer uw medicijnen klaar staat. Zo hoeft u dus niet meer zelf uw medicatie elke 3 maanden opnieuw aan te vragen.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden


Nieuw in onze praktijk: patiëntenportaal.

Vanaf heden kunt u uw eigen huisartsendossier inzien. Indien u hier gebruik van wilt maken, dan kunt u zich hier aanmelden.

Apotheekhoudend Huisartsenpraktijk de Singel
Singel 16E 4255 HD Nieuwendijk

Coronavirus

Informatie over coronavirus (covid-19)  in huisartsenpraktijk “ de Singel”: laatste update 27 januari 2023.

De laatste tijd zijn de infectie cijfers van het corona virus toch helaas al weer aan het stijgen. Dit is een zorgwekkende constatering. En hoewel de cijfers nog op een laag niveau zijn, zijn we helaas toch genoodzaakt om de regels in de huisartspraktijk weer aan te scherpen. Dit omdat in onze huisartspraktijk nou eenmaal relatief veel kwetsbare mensen komen, en die lopen een extra risico als zij het virus oplopen.

Daarom vragen we u de volgende huisregels in onze praktijk te respecteren:

 1. Houd zoveel als mogelijk afstand van elkaar, liefst op 1,5 meter.
 2. Kom liefst zonder extra personen naar het spreekuur, ook in de wachtkamer zullen minder stoelen staan om afstand te creëren.
 3. In de ruimte voor de balie maximaal 2 wachtenden, gelieve anders in de schuifdeuren te wachten.
 4. Maak afspraken op het spreekuur liefst zoveel mogelijk telefonisch.
 5. Het dragen van een mondkapje in de praktijk is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.
 6. KOM NIET naar de praktijk bij verschijnselen van verkoudheid of griep: hoesten, niezen, (neus)verkoudheid, keelpijn, verhoging of koorts. Neem altijd eerst telefonisch contact op en vermeld deze klachten aan de assistente. De dokter zal u dan terugbellen, een visite rijden of u zal eventueel gezien worden in een aparte corona spreekkamer.
 7. De apotheek is gewoon geopend: kom uw medicijnen alleen ophalen en houd afstand bij de balie van de apotheek. Maximaal 2 wachtenden bij de balie. Wacht zo nodig buiten.
 8. Als u niet in staat bent om uw medicatie op te halen, dan wordt uw medicatie thuisbezorgd (in principe alleen in Nieuwendijk), de bezorgdagen zijn: dinsdag en donderdag. Indien u niet thuis bent dan kunt u uw medicatie de volgende werkdag ophalen vanaf 8 uur aan de apotheek balie. (u vindt dan een briefje in uw brievenbus hierover)
  Herhaalrecepten die u voor 11:00 uur aanvraagt kunt u twee werkdagen later vanaf 13:30 uur afhalen. Ook de dagen daarna kunt u tijdens de openingstijden van de apotheek uw medicijnen ophalen.
 9. Elke werkdag is de prikpost hier op de praktijk geopend tussen 8 – 10 uur. U kunt hier terecht zonder afspraak. Kom niet als u verkoudheid verschijnselen hebt.
 10. Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen we u naar: www.thuisarts.nl en het RIVM. (0800-1351)
 11. Indien u getest wilt worden i.v.m klachten: u kunt dan bellen met de GGD: 0800-1202.
 12. Indien u een vaccinatie wenst tegen het coronavirus: u kunt dan bellen met de GGD: 0800-7070.

 

Als u onder de 30 bent heeft u meer dan 100x minder kans op ziekenhuisopname dan als u boven de 70 bent, maar dit neemt niet weg dat het oplopen van corona voor iedereen kan leiden tot ernstige ziekte en ziekenhuisopname met langdurige klachten tot gevolg. En dit geld voor jong en oud(!), en dan met name voor mensen die de ziekte nog niet gehad hebben of die nog niet zijn ingeënt.

Dus doe uzelf een plezier, en laat u vaccineren bij de GGD. En als u het niet voor uzelf doet, doe het dan voor de mensen om u heen, want die hebben dan ook minder kans om ziek te worden. En tenslotte: hoe minder covid infecties, hoe minder ziekenhuis opnames en hoe minder belasting voor de samenleving als geheel. En daar zijn we allemaal bij gebaat!